Letöltések és képek

Dokumentumtár

Egyéb

Első tájékoztató nap
Megnyitó - 2018, április 23.
Munkáltatói fórum - 2018, január 16.
Sajtótájékoztató - 2018, december 8.
Táborbörze - 2018, május 23.
Hivatalos megnyitó
Képzések 2019
Munkáltatói workshopok
Szülő klub
Atipikus tájékoztató

Egy asztalnál…

2018. május
2018. szeptember

Témánk: Gyermekek Világnapja
Harmadik évadjához érkezett az Egy asztalnál… című rendezvény, ami hagyományosan a szeptember 20-án esedékes Gyermekek Világnapjához kapcsolódik. Vendégünkkel a szokásokhoz híven hivatásról, családról, hobbiról, gyerekekről és a szívvel-lélekkel végzendő karitatív munka fontosságáról is beszélgetünk. A rendezvényre a belépés díjtalan! A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg.

2018. október

2018. október 18. 18.00 Egy asztalnál… Dr. Orbán József és Dr. Orbán Józsefné Pannika
A 2018-as évet Magyarország Kormánya Családok évének nyilvánította, melynek égisze alatt zajlik az októberi Egy asztalnál… programsorozat. A vendégek szerves részét alkotják a mosonmagyaróvári Életfa Egyesületnek, melynek célja a nagycsaládosok segítése. Szó lesz más jubileumról is, hisz az óvári egyetem bicentenáriumi emlékévét is ebben az évben ünnepeljük, a Gazdász Néptáncegyesület is 60 éves lett. Hogy mindehhez hogyan kapcsolódnak vendégeink? A műsorból megtudhatjuk! A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a belépés díjtalan!

2018. november

2018. november 7-én egy asztalhoz várjuk Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesületének képviseletében Hammerl Frigyesné Cinit, és a járás legnagyobb nyugdíjas klubja, a Margaréta Nyugdíjas Klub képviseletében Bognár Dezsőné Böbét. Vendégeinket a már megszokott módon életútjukról, családjukról, hobbijukról kérdezzük. A 18.00 órakor kezdődő programon megtudhatjuk azt is, hogy a tartalmas, aktív nyugdíjas éveknek mi a titka, hogy működnek a nyugdíjas klubok, mit biztosít a klub a tagok és nem tagok számára. Kiderül az is, hogy kapcsolódnak a nyugdíjasok családjaik életéhez, tudnak-e segítségre lenni, számíthatnak-e segítségre. Tartalmas, érdekes este vár mindazokra, akik ellátogatnak rendezvényünkre. A belépés díjtalan! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A rendezvény az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg!

2018. december

2018. december 4-én Farkas István piarista atya, Mosonmagyaróvár Város Pro Urbe Díjasa lesz a vendég. A már megszokott módon, beszélgetünk hivatásról, családról, hobbiról. Az Adventi időszakban zajló programon szó lesz arról is, hogy a XXI. századi családoknak mit jelent a Karácsony. A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósul meg. A belépés díjtalan. A rendezvény ideje alatt, 3 éves kor feletti gyermekeknek felügyeletet biztosítunk!

2019. január

Vendégeink az asztalnál Dr. Tenk Antal a Széchenyi István Egyetem professzora és fiai Tenk Tamás és Tenk Gábor. A Magyar Érdemrend Középkereszttel kitüntetett professzor hatvan éve szolgálja Alma Materét. Tanárként a személyes példamutatás az ars poeticája. A közelmúltban kötetbe rendezte a kétszáz éves gazdászképzés dicső múltját. Erről is szó lesz az est folyamán, a hagyományoknak megfelelően kérdezzük őt és fiait családról, karrierről, hobbiról. A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósul meg. A belépés díjtalan.

2019. február

Fiatal tehetségeinket várjuk egy asztalhoz februárban. Itt lesz velünk Levéli Karolin, Liziczai Márk és Tóth Bence. A fiatalok tanulmányi területe, hobbija is eltérő, mégis van egy komoly kapcsolódási pontjuk, ami meghatározza életüket. Az est folyamán, rendhagyó módon az élő szó mellett szerepet kap a zene is.

2019. március

Hagyományosan a márciusi ”Egy asztalnál„ műsor vendégei a közelgő Nőnap apropóján hölgyek. A márciusi műsor hölgykoszorúját térségünk polgármester hölgyei alkotják. Kovács Andor Tamásné, Dr.Tóásóné Gáspár Emma, Eller Gizella és Tatainé Popp Rita polgármesterek önmagukról, hivatásukról, községükről, örömeikről beszélgetnek „Egy asztalnál„ március hetedikén. A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg.

2019. április

Vendégünk az Asztalnál Taródy Zsolt az Inicial Autóház Kft. ügyvezetője, akivel a szokott módon családról, hivatásról, hobbiról, lokálpatriotizmusról beszélgetünk. Végig járjuk szakmai életútját a kenyértől a hibridautóig. Szó lesz az autózás jelenéről és jövőjéről, ahogy arról is, hogy a családokat érintő törvényi változás, milyen kihívások elé állítja a járműipar képviselőit. A rendezvényre a belépés díjtalan! A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg.

2019. május

Az Asztal vendégei Nagy Réka a Mosonmagyaróvári Atlétika Club és a Trappancs Egyesület tagja, valamint Pető Zsolt a Mosonmagyaróvári Vizisport Egyesült és a Győri Atlétika Klub tagja. A parasportolókkal sporteredményekről, versenyekről, tervekről beszélgetünk. A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg.

Flesch Szalon

Földes László 'Hobo'

Flesch Szalon- Földes Lászlóval
József Attila-Morrison-Viszockij: Hármasoltár
Földes László, közismert becenevén Hobo, Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész Hármasoltár című önálló estjén annak a három géniusznak állít emléket, akik nagy hatással voltak rá. József Attila versei, Jim Morrison dalai és Vlagyimir Viszockij szerzeményei hangzanak el a műsorban, amellyel Hobo tiszteleg a mesterek előtt.
Az előadás a szabadság álmát járja körül három egymástól időben és földrajzilag távol eső, mégis testvéri kapcsolatban levő művek segítségével. A Flesch Szalon harmadik évadának nyitó programja az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében várja az érdeklődőket. A rendezvény díjtalan, regisztrációs jegyek a Flesch Központ jegypénztárában válthatóak augusztus 15-től.

Kollár-Klemencz László

Zenés irodalmi estre várjuk az érdeklődőket 2018. december 11-én 18.00 órára a Flesch Központ Kis Aulájába, Kollár-Klemencz László Rengeteg című albumának bemutatójával.

Rengeteg címmel jelent meg Kollár-Klemencz László harmadik szólólemeze. A Rengeteg című dal- és lemezcím Kollár-Klemencz természet közeliségét, a szövegben jelentkező lelki telítettséget szimbolizálja. A rendezvényre a belépés díjtalan, regisztrációs jegy váltása szükséges jegypénztárunkban!

A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósul meg.
A rendezvény idejére, három éves kor felett gyermekfelügyeletet biztosítunk!

Mácsai Pál és Huzella Péter

Mácsai Pál és Huzella Péter zenés Villon-estje a Flesch Központban. A rendezvényre a belépés díjtalan, előzetes regisztrációs jegy váltása szükséges! A program az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és KarrierPONT szerezésében valósul meg. A rendezvény idejére, három éves kor felett gyermekfelügyeletet biztosítunk!

KultÓra

Karafiáth Orsolya

Karafiáth Orsolya költő, fordító publicista.
Nevével nyolc kötetet jegyeznek, versei rendszeresen jelennek meg több neves, országos folyóirat hasábjain. A költőnő vállalt alkoholizmusáról több fórumon is a rá jellemző nyitottsággal vall, mellyel célja a betegség megismertetése, sorstársai segítése a gyógyulás útján. 2017-ben Magyar Köztársasági Érdemkereszttel tüntették ki irodalmi munkásságáért. A rendezvényre a belépés díjtalan!
A rendezvény az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében valósul meg. A rendezvény ideje alatt, 3 éves kor felett, gyermekfelügyeletet biztosítunk!

Nyáry Krisztián

Írjál és szeressél. Ezzel a címmel jelent meg a szerző legújabb könyve, melyben irodalmár kedvenceink szerelmesleveleiből szemléz. Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, könyvkiadó, író irodalomtörténész, az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar, a Merész magyarok – 30 emberi történet és a Festői szerelmek című könyvek szerzője. 2012-ben kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és költők szerelmi életéről szóló írásait, amelyek rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert.

14 órától író-olvasó találkozóra várja a középiskolás korosztályt a Flesch Központba, 18 órától pedig a felnőtt érdeklődőkre számítunk!

A rendezvényre a belépés díjtalan, regisztrációs jegy váltása a Flesch Központ jegypénztárában szükséges!

Zalka Csenge Virág

Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó – Mesemondók márpedig vannak című könyvének bemutatója mesével fűszerezve.

Zalka Csenge Virág tíz éve éli a hivatásos nemzetközi mesemondók életét. Előszavában így vall a kötet születéséről:
Mesemondásról beszélni csak mesélve lehet – én úgy mutatom be a mesemondó világot, ahogyan én ismerem. Az én utam ide vezetett; az én szemeimmel ilyen a nemzetközi mesemondás. Ha egy másik mesemondót kérdeznél, lehet, hogy nem állítaná mindennek az ellenkezőjét, de mindenképpen mást emelne ki, más ösvényeket rajzolna fel a térképre, más útravaló tanácsot adna. A mesemondás sokféle, és pont ettől jó.”

A tündérrózsa legendája
A mesemondó szűkebb hazája történetei közül válogat: Győr környéki mondák, kisalföldi népmesék és a Duna-szigetek tündérlegendái töltik ki a műsort melynek során a ragyogó Tejúttól a tavak és folyók titokzatos mélyéig kalandozhatnak a hallgatók. A programok az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával, a mosonmagyaróvári Család és Karrierpont szervezésében várják az érdeklődőket.